Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε τις επόμενες μέρες στην πρωτεύουσα χωρίς να χαλάσετε ευρώ!

25 Ιουνίου 2017 16:28
Δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε τις επόμενες μέρες στην πρωτεύουσα χωρίς να χαλάσετε ευρώ!
Δωρεάν εκδηλώσεις: Πού θα διασκεδάσετε τις επόμενες ημέρες χωρίς ευρώ!

Δείτε έναν μίνι οδηγό με τις δωρεάν εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα:

---- Θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα - «ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό» - H ταινία «Γκάντι» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό», κάθε Παρασκευή από τις 23 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

----Δωρεάν θερινό σινεμά για όλους στον κινηματογράφο ΑΛΟΜΑ!

Με ιδιαίτερη χαρά η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης ανακοινώνει την έναρξη της θερινής περιόδου Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2017 με μία σειρά κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο.

----Μουσικό καλοκαίρι 2017 στα Λιπάσματα Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Ένα νέο πολιτιστικό φεστιβάλ ξεκινά φέτος το καλοκαίρι στον εμβληματικό χώρο των πρώην Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Το παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις και την χαρακτηριστική πανύψηλη καμινάδα αλλά και τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν ως την σκηνή, αποτελούν το φυσικό σκηνικό του χώρου, που μεταμορφώθηκε σε ένα πολυχώρο εκδηλώσεων, το Πάρκο Εργατιάς.

----20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας – Πάρκο Γουδή, 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου

20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας -Πατρίδα μας όλη η Γη!
30 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2017, πάρκο Γουδή

----Δωρεάν θερινό σινεμά στην Αθήνα όλο το καλοκαίρι

Το καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού, το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 7η χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

----18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής - Εθνικό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2017 21-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξει την «Αίθουσα του Βωμού». Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ μας καλούν στο Ηρώδειο, σε μια μεγάλη συναυλία υπό τη μουσική διεύθυνση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της, Αναστάσιου Συμεωνίδη. ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΤΕΛΟΣ στη Μουσική Βιβλιοθήκη «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ», που από τις 12 το πρωί και για λίγες μόνο ώρες, θα ανοίξει τα Αναγνωστήριά της για να πραγματοποιήσει τρεις συναυλίες. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει την πρώτη μέρα του “Keep on Jazz & Beyond“.

Αυτές και εκατοντάδες άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που φέτος ενηλικιώνεται και γιορτάζει από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου, σε αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους, κήπους και ταράτσες όλης της Ελλάδας.

Για να χορέψουμε swing, θα κατευθυνθούμε στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι ή στο Βύρωνα, για παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Φιλοπάππου, για βραζιλιάνικη capoeira, στην πλατεία Νέας Σμύρνης και στις Πρέσπες και στη Φλώρινα θα «τζαμάρουμε» όλοι μαζί με ό,τι όργανο θέλουμε (ή και χωρίς όργανο). Ο Βόλος θα γιορτάσει τα «10 χρόνια γιορτής στο Βόλο» με ένα μουσικό ντοκιμαντέρ, η Κοζάνη θα παρουσιάσει φωτογραφική έκθεση πάνω στην μουσική παράδοσή της, η Δράμα, η Κόρινθος και η Ρόδος συμμετέχουν με δεκάδες εργαστήρια, συναυλίες, χορό και εκθέσεις.

Από τις Πρέσπες έως την Αρχαία Ολυμπία, την Αλεξανδρούπολη έως τον Άγιο Νικόλαο και από τη Κόρινθο έως τη Ρόδο, 13 περιφέρειες, 50 πόλεις, περισσότερα από 218 σημεία εκδηλώσεωνκαι πάνω από 490 καλλιτεχνικές προτάσεις (20 ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και Συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 djs, 367 σχήματα και μουσικά σύνολα), συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα. Επώνυμοι, αλλά και ανερχόμενοι, πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής-που βέβαια δεν μπορούμε να τους αναφέρουμε όλους- θα δώσουν το δικό τους ρυθμό στις πόλεις για αυτό το μουσικό τετραήμερο.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων που αυτά τα 18 χρόνια, έχουν παρακολουθήσει πάνω από 2.000.000 θεατές, ενώ σε ετήσια βάση, τις παρακολουθούν περίπου 150.000 θεατέςπανελλαδικώς, είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής σύμπραξης δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, ενώ αυτό που κάνει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μοναδική είναι η συμμετοχή ιδιωτών πολιτών.

Για τη σημαντική χρονιά ενηλικίωσης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής έχουν προγραμματιστεί και δυο εξαιρετικής σημασίας τελετές, καθώς και εκπλήξεις που μας καλούν να τις ανακαλύψουμε, πάντα με ελεύθερη είσοδο, «περπατώντας» την πόλη μας από σημείο σε σημείο.

Για να ενημερωθείτε για το αναλυτικό Εθνικό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2017 , επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, www.europeanmusicday.gr

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο Εθνικός Φορέας Συντονισμού των Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Δικτύου είναι η Αστική Μη-Κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) www.mesoevents.eu

----Παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη

Ο δήμος Αθηναίων – Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας και το Φεστιβάλ Αθηνών σας ενημερώνουν, ότι έχει ξεκινήσει η διάθεση των δελτίων εισόδου για την παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, η οποία θα παρουσιαστεί στον Εθνικό Κήπο από 22 έως 26 Ιουνίου, στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς».

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα δελτία από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών – Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου, Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 και Σάββατο, 09:00 – 15:00

«Εθνικός Κήπος»
«Έτσι τους βλέπω εγώ τους κήπους»
Επίσημα χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος, ο Εθνικός (άλλοτε Βασιλικός) Κήπος είναι ένα μάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας: σημείο νηνεμίας τριγυρισμένο από την ένταση της πόλης, που φέρει μέσα του τη μνήμη και την ιστορία της. Ανάμεσα στα 500 είδη φυτών, που ήρθαν απ’ όλο τον κόσμο με τη φροντίδα της βασίλισσας Αμαλίας και των βοτανολόγων της, περιμένουν να συναντήσουν τους επισκέπτες μορφές μαρμάρινες, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Ζαν Μορεάς, ο Καποδίστριας αλλά και ο Ιωάννης Εϋνάρδος, άξια τέκνα μιας Ελλάδας που δεν της έλειψε η φωτισμένη ηγεσία. Ο Θοδωρής Γκόνης προτείνει μια διαδρομή με υλικά κείμενα και ντοκουμέντα αυτών των μόνιμων κατοίκων του Κήπου, των ποιητών, των πολιτικών, των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν και της εικοσάχρονης Βαυαρής βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε.
Περισσότερες πληροφορίες:
τ. 210 52 84 854 | www.opanda.gr & www.zisetonkipo.gr
----Οι μουσικές Δευτέρες ξεκινούν στο Λόφο του Στρέφη
Ξεκινούν από τις 26 Ιουνίου οι μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε Δευτέρα, στο Λόφο του Στρέφη, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share