Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θερινά σινεμά στην Αθήνα: Το Athensmagazine.gr σας βάζει σε καλοκαιρινή διάθεση και σας παρουσιάζει τα 5 καλύτερα!

Για ιδανικές καλοκαιρινές βραδιές!

18 Ιουλίου 2018 12:20
Θερινά σινεμά στην Αθήνα: Το Athensmagazine.gr σας βάζει σε καλοκαιρινή διάθεση και σας παρουσιάζει τα 5 καλύτερα!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και το Athensmagazine.gr σας βάζει στο κλίμα, παρουσιάζοντας τα 5 καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα για βραδιές που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Και πάμε να τα δούμε ένα ένα:

Σίνε Θησείο:

Απ. Παύλου 7, τηλ: 210 3420864
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Ψηφίστηκε από έγκριτο ξένο περιοδικό ως η καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα του κόσμου, και το επιδεικνύει με καμάρι κάτω από την πινακίδα του, για να το βλέπουν όλοι όσοι περνούν από τον όμορφο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο. Όχι ότι χρειάζεται επιπλέον διαφήμιση: Η θέαση ταινίας στο σινέ Θησείον αποτελεί εμπειρία – αν όχι για την θέα κατευθείαν στον Παρθενώνα από τις ψηλότερες σειρές, σίγουρα για το γλυκό βύσσινο και την σπιτική βυσσινάδα με μαύρη ζάχαρη που ετοιμάζεται στο κυλικείο. Στα των ταινιών, αδυναμία επιδεικνύει κατά κύριο λόγο στις κλασικές επανεκδόσεις.

Σινέ Παναθήναια

Λ. Αλεξάνδρας & Μαυρομιχάλη, τηλ.: 210 6425714
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Τα Παναθήναια ποντάρουν στην αίσθηση της «εναλλακτικής» όασης μέσα στην κατοικημένη γειτονιά. Ανάμεσα σε τυφλές όψεις των γύρω πολυκατοικιών (χωρίς να μειώνει την ένταση εξαιτίας τους), το πανί προβάλλει παλιές και νέες κυκλοφορίες και διαθέτει σταθερό κοινό – Αμπελόκηποι, Εξάρχεια και Γκύζη το τιμούν δεόντως για τις επιλογές του και την χαλαρή αίσθηση που προσδίδει στην θέαση.

Αίγλη Ζαππείου:

Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Β. Όλγας, τηλ: 210 3369369
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Διαθέτει μακράν την ωραιότερη οθόνη στην Αθήνα, την οποία ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο οι μπουκαμβίλιες και τα γιασεμιά που την αγκαλιάζουν. Μετρά κάτι παραπάνω από έναν αιώνα Ιστορίας, αφού πρόβαλλε την πρώτη της ταινία το εξωπραγματικά μακρινό καλοκαίρι του 1903. Το διάσημο hot dog της έχει κάνει το pop corn να μοιάζει passé, ενώ στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται κατά βάση ταινίες πρώτης προβολής, και τα καλύτερα καλοκαιρινά blockbusters –ανήκει, άλλωστε, στην μεγάλη οικογένεια των Village Cinemas. Κάθε Τετάρτη, οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου Cosmote αγοράζουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Cine Ψυχικό Classique


Κηφισίας 290 & Παρίτση 2, Φάρος Ψυχικού, τηλ.: 210 6777330
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Ναι, η τιμή του εισιτηρίου του είναι «φωτιά» (όπως και όλες οι τιμές στη γειτονιά του) όμως οι συνθήκες προβολής είναι άριστες, ο ήχος από τους καλύτερους που θα συναντήσετε σε θερινό σινεμά, και το περιβάλλον… νοσταλγικό σικ, όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας στη Vogue. Κάθε κάθισμα έχει πρόσβαση στο δικό του τραπεζάκι, για να μπορείτε να απολαμβάνετε τα κρύα γεύματα και το finger food που προσφέρει το μπαρ, μαζί με το ποτό σας.

Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, τηλ: 210 3837716
Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Δευτέρα και βραδινή Κυριακής 6€)
Πνιγμένη στα γιασεμιά που απειλούν να... κρύψουν μέρος της οθόνης, η θρυλική Ριβιέρα των Εξαρχείων παίζει αγαπημένες κλασικές ταινίες, ενώ τακτικά διοργανώνει και αφιερώματα σε δημιουργούς όπως ο Γούντι Άλεν και ο Χίτσκοκ, αλλά και στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share