Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα νέα στέκια που έχουν ξετρελάνει τους Αθηναίους! (photos)

7 Απριλίου 2017 13:08
Τα νέα στέκια που έχουν ξετρελάνει τους Αθηναίους! (photos)

Τριγυρίσαμε στους δρόμους της ανοιξιάτικης πόλης και αναζητήσαμε τις νέες εισόδους που φαίνεται να έχουν κινήσει το ενδιαφέρουν του αθηναϊκού κόσμου. Ιδού τα αποτελέσματα.

Σερσέ λα φαμ, κέντρο
Δεν ξέρουμε αν αναζητά τη γυναίκα, όπως φανερώνει η ονομασία του, οι γυναίκες, όμως, το αναζητούν. Και οι άντρες. Όλοι. Ο λόγος είναι γιατί το νέο παραδοσιακό καφενείο στη Μητροπόλεως έχει προσωπικότητα, θυμίζει κάτι από τα παλιά, είναι προσεγμένο και αποτελεί μια φρέσκια πρόταση για καφέ, φαγητό και γλυκό. Καθίστε στα μαρμάρινα τραπεζάκια του, πιείτε παραδοσιακό, ελληνικό καφέ στη χόβολη με λουκουμάκι, χορτάστε με επιλογές από το μενού του Ανδρέα Λαγού με ελληνικές συνταγές και δοκιμάστε τα γλυκά του, από σιμιγδαλένιο χαλβά μέχρι ινδοκαρυδόπιτα, σε τιμές οικονομικές. Δεν είναι τυχαίο, πάντως, που οι περισσότεροι παρομοιάζουν την εμπειρία τους στο Σερσέ Λα Φαμ με ταξίδι στο παρελθόν. Info: Μητροπόλεως 46, Αθήνα, 210 3222020.

BIG KAHUNA FB PAGE

Big Kahuna, Κεραμεικός
Κλασικά μπέργκερ έχουμε φάει όλοι μας παντού. Εξωτικά μπέργκερ, όμως, στο κέντρο της πόλης, ποτέ. Το Big Kahuna ήρθε να το διορθώσει αυτό, φτιάχνοντας μπέργκερ με τεράστια επιρροή από τα νησιά της Καραϊβικής, τη Χαβάη, τη Λατινική Αμερική, αλλά και την Ασία, σε ένα χώρο που θυμίζει beach bar και με έναν κατάλογο που έχει καταπλήξει μέχρι στιγμής. Δεν είναι και λίγο, άλλωστε, να έχεις στο πιάτο σου μπέργκερ από πάπια, με φιλέτο αστακού και μπιφτέκι από φιλέτο... κροκόδειλου –μεταξύ άλλων- όταν τόσα χρόνια η μεγαλύτερη καινοτομία ήταν το μπιφτέκι λαχανικών ή γαρίδας! Ντυθείτε ελαφριά και γευτείτε το καλοκαίρι στον Κεραμεικό! Info: Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, 210 5244100.

OHH BOY FB PAGE

Ohh Boy, Παγκράτι
Αν αναφωνείτε εύκολα «Ω Θεέ μου!» στη θέα μιας ζουμερής μους ή ενός λαχταριστού μιλφέιγ, τότε το Ohh Boy είναι για εσάς. Νέα είσοδος στο ήδη «ανεβασμένο» Παγκράτι, το Ohh Boy σερβίρει σπιτικά, πεντανόστιμα γλυκά, υγιεινά πρωινά, καφέ, smoothies, σαλάτες και επιλογές για να κατευνάσει την πείνα σας, όπως πίτες, σάντουιτς μπέργκερ κ.ο.κ., όλα σε καλές τιμές και σε έναν κατάλευκο, πεντακάθαρο χώρο. Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής θα βρουν το στέκι τους με πολλές χορτοφαγικές και raw επιλογές στο μενού, αλλά και πιάτα καμωμένα με επιλεγμένα υλικά, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικίδιου, επίσης, καθώς το Ohh Boy είναι pet friendly. Και ταυτόχρονα δείχνει να αγαπά και τους ιδιοκτήτες τους. Info: Aρχελάου 32, Παγκράτι, 2111838340.

CAFFE VERGNANO 1882 FB PAGE

Caffe Vergnano 1882, Κολωνάκι
Η Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι έχει πλέον άλλη αίγλη. Κι αυτό γιατί φιλοξενεί το πρώτο Caffe Vergnano 1882 της διάσημης ιταλικής αλυσίδας, η οποία μετρά χρόνια από το 1882 και υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο. Πλέον έχει μπει και η Ελλάδα στο… παιχνίδι και οι λάτρεις του καφέ έχουν το στέκι τους για να απολαύσουν αρωματικά χαρμάνια, να γευτούν τις επιλογές brunch που προσφέρει καθημερινά, αλλά και πιάτα ιταλικής κουζίνας και αυθεντικό τιραμισού σε προσεγμένο χώρο με οικολογικές ανησυχίες. Κι αν το καλύτερο στέκι για εσάς είναι το σπίτι σας, μπορείτε να αγοράσετε καφέ από το Caffe Vergnano 1882 και να τον ετοιμάσετε στη ζεστασιά του δικού σας χώρου. Info: Βαλαωρίτου 7, Κολωνάκι, 210 3645125.

Nixon, Κολωνάκι
Το Nixon μπορεί να μην είναι καινούργια άφιξη σαν όνομα, αλλά είναι σίγουρα καινούργια άφιξη στην περιοχή του Κολωνακίου, αφού ένα χρόνο μετά το κλείσιμο του ιστορικού πλέον Nixon στον Κεραμεικό, μετακόμισε στη Σκουφά, όπου και άνοιξε τις πόρτες του επίσημα πριν λίγες ημέρες. Μπαρ, εστιατόριο, cafe, brunch-άδικο τα Σαββατοκύριακα και street-foodάδικο με ειδικό χώρο δίπλα από τον κεντρικό, το Nixon κινείται σε μικρότερες διαστάσεις, με all-day διάθεση. Info: Σκουφά 53 και Ομήρου, Κολωνάκι, 210 3462077.

Πηγή: Clickatlife.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share