Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα ομορφότερα δωρεάν πράγματα στην Αθήνα, γι αυτό το Σαββατοκύριακο!

17 Φεβρουαρίου 2017
Τα ομορφότερα δωρεάν πράγματα στην Αθήνα, γι αυτό το Σαββατοκύριακο!

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σας περιμένει και αυτό το Σαββατοκύριακο με αποκριάτικα δημιουργικά εργαστήρια και μία ακόμα ηλεκτρονική συναυλία της ενότητας Music Escapades.

Το Παιδικό Εργαστήρι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) μετατρέπεται στην πιο καλλιτεχνική γωνιά του ΚΠΙΣΝ και φιλοξενεί διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν τί είναι η Commedia dell’arte και θα φτιάξουν τις δικές τους περίτεχνες μάσκες (Commedia dell’arte//18.02), ενώ θα ολοκληρώσουν την αποκριάτικη φορεσιά τους με αυτοσχέδιες στολές από χαρτί (Χειροποίητα κοστούμια από χαρτί!//18.02). Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα εξερευνήσουν το Βενετσιάνικο καρναβάλι και τις παραδόσεις του και θα κατασκευάσουν μοναδικές μάσκες με χρυσοστόλιστες καμπύλες και χρωματιστά μοτίβα (Εργαστήριο βενετσιάνικης μάσκας//19.02).

Το Σάββατο το βράδυ θα κλείσει με τη συναυλία του ΙΟΝ (Γιάννης Παπαϊωάννου) ο οποίος θα παρουσιάσει στο ΚΠΙΣΝ αποσπάσματα από το νέο του άλμπουμ Unsound σε συνδυασμό με παλιότερα κομμάτια του. Ο Πύργος των Βιβλίων θα γεμίσει με τους ηλεκτρονικούς ήχους του καλλιτέχνη, ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό του ένα μουσικό μείγμα από ambient ηχοτόπια, ατμοσφαιρικά drones, field recordings και dub techno beats.

Και μην ξεχνάτε! Καθημερινά, 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ, με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, ξεκινά από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού - Φιξ και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ στην επιστροφή ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά.

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr

TAGS
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share