Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

«Έρχονται» στο κέντρο της Αθήνας το 2017: Τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης!

24 Ιανουαρίου 2017
«Έρχονται» στο κέντρο της Αθήνας το 2017: Τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης!

Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών oμίλων για νέες επενδύσεις στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, λόγω της καλής πορείας που διαγράφει ο αθηναϊκός τουρισμός τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στην πλατεία Ομονοίας, είτε με την επαναλειτουργία παλαιών μονάδων είτε με τη μετασκευή υφιστάμενων κτιρίων. Συγκεκριμένα, επενδύσεις αναμένονται να γίνουν σε πέντε κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες θα αξιοποιηθούν ως ξενοδοχειακές μονάδες. Τα τρία κτίρια που λειτουργούσαν παλαιότερα ως ξενοδοχεία βρίσκονται επί της πλατείας Ομονοίας, ενώ τα άλλα δύο ανήκουν σε ένα ίδρυμα και το ένα σε ένα ασφαλιστικό ταμείο.

Παράλληλα, προχωρούν και οι διαδικασίες για τη μετασκευή κτιριακού συγκροτήματος σε ξενοδοχείο, επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, επίσης ιδιοκτησίας ασφαλιστικού ταμείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την εκμίσθωση ξενοδοχειακής μονάδας που δεν λειτουργεί επί της οδού Πειραιώς.

Στο μεταξύ, προσδοκίες έχουν αναπτυχθεί για την εκ νέου λειτουργία του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια επί της οδού Σταδίου. Όπως αναφέρει η Κ, ο ιδιοκτήτης του, το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, έχει κινήσει μια σειρά προκαταρκτικών διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσει σε διακήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του. Το σύνολο των εργασιών και των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη και δαπάνη του μισθωτή.

Στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη, αναμένεται να λειτουργήσει άλλη μία ξενοδοχειακή μονάδα σε κτίριο που πωλήθηκε από την ΟΤΕ Ακίνητα. Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και για τη δρομολόγηση των ενεργειών προκειμένου να λειτουργήσει ακόμη ένα ξενοδοχείο επί της οδού Ερμού.

Από την άλλη, σε στάση αναμονής βρίσκονται οι πιστώτριες τράπεζες για την πώληση του Athens Ledra που βρίσκεται επί της οδού Συγγρού. Υπενθυμίζεται ότι το 2016 επιχειρήθηκε τρεις φορές ο πλειστηριασμός της μονάδας, χωρίς όμως να προκύψει επενδυτικό ενδιαφέρον και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την εξαγορά της μονάδας από ασιατική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την ολοκλήρωση συμφωνίας από τη Zeus International, σε συνεργασία με την αμερικανική αλυσίδα Wyndham Group Hotel, προκειμένου να λειτουργήσει και δεύτερο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα. Η Zeus λειτούργησε τον περασμένο Δεκέμβριο το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Επαναφορά του Marriott

To επόμενο έτος αναμένεται και η επαναφορά του ξενοδοχειακού σήματος της Marriott στην Αθήνα μέσω συμφωνίας που έχει οριστικοποιηθεί για να τοποθετηθεί στη μονάδα Metropolitan –ιδιοκτησίας της εταιρείας Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε.– μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής της. Το ξενοδοχείο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού θα λειτουργήσει υπό την επωνυμία Athens Marriott. Επίσης, η Τριάντειος Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών έχει ενοικιάσει στη γαλλική εταιρεία Boisee Finances έκταση επί της οδού Πατησίων, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου λειτουργούσε παλαιότερα το θερινό θέατρο «Αθήναιον». Στόχος και εκεί είναι η κατασκευή ξενοδοχείου.

Εξάλλου, η Apollo Investments Ηold Co, νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, θα υλοποιήσει επενδυτικό σχέδιο εκσυγχρονισμού και δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων στο πολυτελές τουριστικό συγκρότημα του Αστέρα. Εντός του Μαρτίου αναμένεται η εγκατάσταση της εργολαβικής εταιρείας. Αυτή την περίοδο προχωρεί η πώληση του παλαιού εξοπλισμού. Τα δύο ξενοδοχεία του συγκροτήματος προγραμματίζεται να επαναλειτουργήσουν την άνοιξη. Την τρέχουσα σεζόν θα μείνουν ανοικτές οι εγκαταστάσεις της παραλίας Astir Beach, το εστιατόριο Nobu, ενώ θα λειτουργεί και η μαρίνα.

Τέλος, η Home Holding Συμμετοχών Α.Ε., νέα ιδιοκτήτρια του Hilton Αθηνών, βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού για τη μελλοντική υλοποίηση εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της μονάδας. Η εταιρεία, πέραν της ξενοδοχειακής λειτουργίας, προγραμματίζει και την πώληση πολυτελών τουριστικών κατοικιών από το δυναμικό των δωματίων της μονάδας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ