Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μερικά από τα καλύτερα bar του πλανήτη, κεφάτα spots και street food με εκπλήξεις: 15+2 υπέροχα στέκια στο ιστορικό κέντρο!

18 Απριλίου 2017 09:08
Μερικά από τα καλύτερα bar του πλανήτη, κεφάτα spots και street food με εκπλήξεις: 15+2 υπέροχα στέκια στο ιστορικό κέντρο!

Από την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])

Ρεπορτάζ - κείμενα: Τίτη Βελοπούλου, Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]), Γιώργος Παπαχατζής ([email protected]), Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected]) / Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Ιάκωβος Στρίκης, Χρήστος Τριανταφύλλου

***Ρεπορτάζ από το περιοδικό BEST IN TOWN ATHENS, που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΔΩ

Από τις πιο πολύβουες πιάτσες του κέντρου, η οδός Κολοκοτρώνη (παράλληλη με την Ερμού) και τα γύρω δρομάκια, κατάφεραν μέσα σε λίγο καιρό να μετατραπεί στο απόλυτο σημείο διασκέδασης της Αθήνας. Δεκάδες μπαράκια ξεπήδησαν το ένα μετά το άλλο, με ξεχωριστό ύφος και πιστούς θαμώνες. Αν ένα σημείο της πόλης δεν κοιμάται ποτέ, θα λέγαμε σίγουρα ότι είναι αυτό.

Οι επιλογές του AthensMagazine.gr

Just Made 33

Πάνω στην πλακόστρωτη Ευαγγελιστρίας, το Just Made 33, µε νεοϋορκέζικο design και minimal αισθητική, έχει συστήσει µια new age φιλοσοφία στο all day food και αποδεικνύει πως µπορεί να είναι ολόφρεσκο, γευστικότατο και gourmet, µε premium πρώτες ύλες!

Μοναδικά sandwiches σε ευφάνταστους συνδυασµούς, σφολιάτες, αλλά και τάρτες µε handmade ζύµη που βγαίνουν καθηµερινά από το παρασκευαστήριο είναι ανάµεσα στις επιλογές µας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Low Profile

Το κλασικό, από το 1996, ποτάδικο της οδού Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, µας συστήνεται ξανά από τον Νοέµβρη στην «κρυµµένη» στοά Μπολάνη, κοντά στην Ερµού.

Στον ατµοσφαιρικό του χώρο, που παραπέµπει σε νεοϋορκέζικο bar της εποχής της ποταπαγόρευσης, σε µαυροκόκκινο φόντο και µε décor εµπνευσµένο από ένα ταξίδι στις jazz, blues και rock 'n' roll µουσικές που ακούµε εδώ, αλλά και από τον «βασιλιά» των ποτών, το whiskey, οι αυθεντικοί πότες συνυπάρχουν αρµονικά γύρω από την ξύλινη µπάρα, απολαµβάνοντας το αγαπηµένο τους απόσταγµα σε οβάλ ποτήρι.

Δείτε περισσότερα εδώ

Baba Au Rum

Ψαγμένες μουσικές και πολύ εξυπηρετικό bar-tendering με πρωτότυπες ιδέες. O Θάνος Προυνάρους έχει διαμορφώσει έναν υπέροχο χώρο με μια ακόμη πιο υπέροχη λίστα cocktail, με "αποστάγματα" και εμπειρίες από τα ταξίδια του.

Δείτε περισσότερα εδώ

La Vie en Rock

Αν είσαι λάτρης της καλής rock μουσικής και περιπλανηθείς στους δρόμους του κέντρου, δεν γίνεται να μην μπεις στο La Vie en Rock!

Εκεί που η rock συναντά την jazz, εκεί που το alternative συνδυάζεται με το κλασσικό, εκεί που η διασκέδαση ξεκινά από το πρωί, όλα αυτά θα τα βρει κανείς στον αριθμό 11 της Κολοκοτρώνη, στο La Vie en Rock!

Η είσοδος της στοάς, είναι το πέρασμα σε έναν ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο, που σίγουρα αποζητούσες για τη διασκέδασή σου. Το μαγαζί διαθέτει εναλλακτική διακόσμηση, ενώ κυρίαρχα στοιχεία του, είναι το μεγάλο ξύλινο bar και οι αφίσες των rock stars που ντύνουν τους τοίχους και βάζουν απευθείας τον επισκέπτη στο κλίμα!

Εδώ μπορείς να πιείς και τον καφέ σου το πρωί. Ποικιλία ροφημάτων (ipanema espresso, αρωματικό τσάι σε διάφορες γεύσεις, χυμοί και γευστικές σοκολάτες) και snack για να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά και με rock διάθεση. Ωστόσο από τις 10:00 ως τις 20:00 μπορείς να εκμεταλλευθείς το Happy Hour για τα απλά ποτά και τα κοκτέιλ στην τιμή των 5 ευρώ. Στα "συν" του La Vie είναι οι νύχτες και μέρες μουσικής με θεματικές βραδιές, πολλά events και parties με guest και resident djs, για τους λάτρεις του εναλλακτικού.

Δείτε περισσότερα εδώ

The Clumsies

To all day café bar που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτήριο του 1919, στην πολύβουη Πραξιτέλους, αποτελεί σταθµό στην ατζέντα του νεανικού κοινού που συχνάζει downtown. Ο χώρος, ντιζαϊνάτος και ζεστός, εκπλήσσει µε τα διάφορα επίπεδά του, όπου οι θαµώνες απολαµβάνουν από άραγµα και διάβασµα µέχρι µπιλιάρδο! Από νωρίς όχι µόνο για καφέ αλλά και για ελαφριές γευστικές προτάσεις, ενώ το κέφι κορυφώνεται, οι DJs εναλλάσσονται καθηµερινά και τα cocktails έχουν την τιµητική τους!

Δείτε περισσότερα εδώ

Los Gatos

Eδώ και λίγους µήνες ο «κρυµµένος» αστικός πεζόδροµος της Ρόµβης, µια µικρή όαση δίπλα στην πολύβουη Πλατεία Αγίας Ειρήνης, µας ταξιδεύει άθελά του στην παριζιάνικη συνοικία του Saint Germain χάρη στην άφιξη του Los Gatos. Το κουκλίστικο bistrot αποπνέει vintage ατµόσφαιρα, µε έπιπλα αντίκες, ενώ στον χώρο του κυριαρχούν η open cuisine και το ψυγείο µε τα αλλαντικά.

Η προσωπική σφραγίδα από τη διακόσµηση µέχρι τις συνταγές αλλά και η αγάπη για την ισπανική κουζίνα οδήγησαν, σε συνεργασία µε τον chef Παύλο Δαβέτα, στη δηµιουργία ενός µικρού αλλά άκρως γευστικού value for money µενού, ιδανικό για να συνοδέψει τέλεια ένα ποτήρι κρασί ή µια παγωµένη µπύρα. Με βάση φρέσκα εποχιακά προϊόντα, προτείνει χειροποίητες τάρτες ηµέρας, οµελέτες, εξαιρετικά panini, pasta και εµπνευσµένα tapas (must το κατσικίσιο τυρί και τα µανιτάρια), ενώ δεν λείπουν εκλεκτές ποικιλίες ισπανικών και ιταλικών τυριών/αλλαντικών, αλλά και οι προτάσεις για everyday brunch!

Δείτε περισσότερα εδώ

six d.o.g.s

Πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας, µε πληθώρα events και εκδηλώσεων. Τα θεατρικά δρώµενα, τα DJ sets, η ενηµερωµένη µπάρα, η πολυεπίπεδη αυλή και το Gig Space για συναυλίες και club nights, το έχουν καταστήσει γνωστό meeting point της πόλης.

Δείτε περισσότερα εδώ

Bartesera

Βar για ευνόητους λόγους, art γιατί φιλοξενεί εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώµενα, sera λόγω του υπέροχου αίθριου και tesera από τους 4 ιδιοκτήτες του (τον Χρήστο, την Ιόλη, τον Πάνο και την Κατερίνα).

Έτσι κάπως η άλλοτε ερειπωµένη εµπορική στοά του 1937 στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη, Λέκκα και Πραξιτέλους έδωσε πριν από 10 χρόνια τη θέση της σε έναν ιδιαίτερο πολυχώρο, µε πολλαπλές µορφές ψυχαγωγίας, που προσελκύει ένα mix & match κοινό.

Δείτε περισσότερα εδώ

42 Bar Athens

Ενημερωμένα cocktails, εξαιρετικοί mixologists, ωραίες μουσικές και όλα αυτά σε ένα ξύλινο περιβάλλον στο κένρο της πόλης.

Δείτε περισσότερα εδώ

Booze Cooperativa

Εναλλακτικός, καλλιτεχνικός συνασπισµός της Αθήνας σε ένα ατµοσφαιρικό νεοκλασικό της Κολοκοτρώνη, όπου απολαµβάνουµε από καφέ και ποτά έως καλλιτεχνικά γεγονότα, συναυλίες, εκθέσεις και παραστάσεις, Παρασκευή και Σάββατο λειτουργεί ως bar-club.

Δείτε περισσότερα εδώ

Faust

Bar theatre από τους δηµοφιλέστερους πολυχώρους τέχνης και διασκέδασης της πόλης, δίπλα στην Καπνικαρέα. Διαθέτει µουσική σκηνή, bar, θεάτρο και φουαγέ, σε ένα ατµοσφαιρικό περιβάλλον που παραπέµπει σε σκηνικό θεάτρου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Noel

Από το πρωί για καφέ αλλά και εξίσου αξιόλογο για τις ιταλικές γεύσεις, τα cocktails, τη wine list του και τα πληθωρικά brands µέσα στην ιστορική στοά Κουρτάκη, ενώ πρόσφατα καλωσόρισε και τον νέο χώρο του Μπλε.

Δείτε περισσότερα εδώ

Drunk Sinatra & Rehab

Από τα πιο γνωστά στέκια του κέντρου µε ατµοσφαιρικό χώρο και φωτισµό για cocktails και ψαγµένες µουσικές. Στον ίδιο πεζόδροµο της Θησέως και εντός της στοάς έκανε την εµφάνισή του και το Rehab, που φηµίζεται ήδη για τα signature cocktails του Αλέξανδρου Γκικόπουλου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Aji Sushi Bar

Στην καρδιά της Αθήνας, στη γωνία της Ερµού µε τη Διοµείας, το Aji Sushi Bar («aji» σηµαίνει γεύση στα ιαπωνικά) εκπροσωπεί το νέο κύµα της ιαπωνικής κουζίνας στην ελληνική πρωτεύουσα.

To concept ανήκει σε έναν νέο άνθρωπο µε φρέσκες ιδέες και επιχειρηµατικό πνεύµα, τον ιδιοκτήτη Μάριο Χατζηγεωργίου, που συστήνει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στο αθηναϊκό κοινό –και όχι µόνο– ότι το αυθεντικό sushi µπορεί να είναι προσιτό σε τιµές χωρίς να κάνει απολύτως καµία έκπτωση στην ποιότητα και τη γεύση.

Δείτε περισσότερα εδώ

Otto

Η ιστορία ξεκινάει εκεί, γύρω στο 1834. Ο βασιλιάς Όθων καθιστά την ιστορική πόλη της Αθήνας πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και τα πρώτα υπέροχα δείγματα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής αρχίζουν να εμφανίζονται στην πόλη σαν ιστορική συνέχεια των επιτευγμάτων της κλασικής αρχιτεκτονικής και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Μια από τις εξοχικές κατοικίες του Όθωνα ή Otto, ήταν και το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο της Οδού Καλαμιώτου 16-18, με τους μαρμάρινους κίονες και το αχνό χρώμα της ώχρας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Έρχεται προσεχώς...

Borsalino

Μια από τις πιο δυνατές αφίξεις της νέας σεζόν αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα ακριβώς απέναντι από το πολυσυζητημένο Noel.

Στον αριθμό 59 της Κολοκοτρώνη λοιπόν, έρχεται το all day cafe-bar «Borsalino» με τις υπογραφές των Γιάννη Κοροβέση, Μάκη Παπαδάτου και Άρη Βασιλόπουλου, που θα μας μεταφέρει με το ύφος του στην πολυτελή Ιταλία των δεκαετιών του 50 & 60. Cocktails με υλικά κάφε εποχής καθώς και γεύσεις που θα επιμελείται ο Μιχάλης Νουρλόγλου θα είναι σίγουρα από τα πιο δυνατά χαρτιά του.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΔΩ

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share