Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μάνος Ξυδούς: Το κομμάτι των Πυξ Λαξ που γράφτηκε για τον Στράτο Διονυσίου αλλά το τραγούδησε ο Βασίλης Καρράς

Τι είχε στο μυαλό του γράφοντας το τραγούδι

20 Μαΐου 2018 18:22
Μάνος Ξυδούς: Το κομμάτι των Πυξ Λαξ που γράφτηκε για τον Στράτο Διονυσίου αλλά το τραγούδησε ο Βασίλης Καρράς

Πυξ Λαξ... Το συγκρότημα που αγαπήθηκε και χάραξε μια ολόκληρη γενιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Κυριακή 20 Μαΐου;

"Μοναξιά μου όλα", "Λένε για μένα", 'Γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις", "Με στέλνεις" και τόσα ακόμα τραγούδια που μέχρι σήμερα ακούγονται και τραγουδιούνται με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αγάπη από τους θαυμαστές τους.

Ολα ξεκίνησα στις αρχές του 1990, δυο νεαροί μουσικοί ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, χτυπούν τις πόρτες δισκογραφικών εταιρειών με ένα ντέμο στο χέρι. Σε μια από αυτές τις εταιρίες συνάντησαν τον Μάνο Ξυδούς και η γνωριμία αυτή έμελε να αλλάξει την πορεία της μπάντας, αφού όχι μόνο τους βοήθησε να βγάλουν τον πρώτο τους δίσκο και να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα αλλά έγινε και μέλος τους συγκροτήματος.

Τα πρώτα χρόνια

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους στην αρχή και το άστρο τους άργησε να λάμψει... Αναγκάστηκαν να κάνουν πολλές δουλειές για ένα μεροκάματο και έδωσαν συναυλίες χωρίς ακροατήριο. Όμως δεν το έβαλαν στιγμή κάτω!

Οι Πυξ Λαξ είχαν έρθει για να μείνουν και είχαν την υπομονή που έπρεπε για να τα καταφέρουν. Στα '90s μεσουράνησαν και άρχισαν να πωλούν χιλιάδες δίσκους και να γεμίζουν θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Την πρώτη φορά που γέμισαν τον συναυλιακό χώρο στην Λειβαδιά δεν πίστευαν ότι όλος αυτός ο κόσμος είχε έρθει για αυτούς, αλλά για τον Γιώργο Μαργαρίτη που εμφανιζόταν σε διπλανό κέντρο!

Συνεργασίες

Οι Πυξ Λαξ απεχθανόντουσαν τις ταμπέλες γι'αυτό και όσο αβίαστα συναντούσαν μουσικά τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους αδελφούς Κατσιμίχα, τόσο εύκολα θα έμπαιναν στο στούντιο με τον Βασίλη Καρά ή τον Πασχάλη Τερζή, την Χάρις Αλεξίου.

Η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά

1993 και τα μέλη του συγκροτήματος αναζητούσαν μια λαϊκή φωνή για να ερμηνεύσει το τραγούδι "Άστη Να Λέει".

Οι δισκογραφικές τους θεωρούσαν τρελούς και τους προειδοποιούσαν πως θα τους έκανε κακό στην καριέρα τους μια τέτοια κίνηση.

Ο Ξυδούς, ο οποίος έγραψε το τραγούδι αυτό, είχε στο μυαλό του τον Στράτο Διονυσίου όμως ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή και δεν πρόλαβε να το τραγουδήσει.

Έψαξαν και βρήκαν αμέσως την λαϊκή φωνή που θα έκανε το τραγούδι αυτό να χαραχτεί στη μνήμη όποιου το ακούσει!

Ήταν ο Βασίλης Καρράς, με την στιβαρή λαϊκή φωνή που ξεχωρίζει! Οταν άκουσε το τραγούδι ο Βασίλης Καρράς το θεώρησε κάπως... προχωρημένο. Εφυγε για τη Θεσσαλονίκη και μερικές μέρες μετά επιστρέφει στην Αθήνα. Ξενυχτισμένος πηγαίνει το πρωί στο στούντιο με ένα ουίσκι να τον περιμένει, ήταν ο όρος του για να πει το τραγούδι, και ξεκινάει η ηχογράφηση. Μέσα σε μόλις... 6 λεπτά το τραγούδι ηχογραφήθηκε!

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share