Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

H μαγεία της μουσικής: 8 τραγούδια που ξύπνησαν ανθρώπους από κώμα! - Το έβδομο θα σας αφήσει άφωνους!

Και θα σας κάνει να χορέψετε!

26 Μαρτίου 2018 20:43
H μαγεία της μουσικής: 8 τραγούδια που ξύπνησαν ανθρώπους από κώμα! - Το έβδομο θα σας αφήσει άφωνους!

Η μουσική δεν κατευνάζει μόνο τα νεύρα και το θυμό, δεν ηρεμεί, δεν ενώνει απλώς, μπορεί μέχρι και να γιατρέψει! Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι γιατροί συστήνουν στους ανθρώπους που επισκέπτονται δικούς τους που βρίσκονται σε κώμα, να τους παίζουν μουσική και μάλιστα, τα τραγούδια που είναι σημαντικά για τους ίδιους. Ονομάζεται Salient Stimulus (κύρια διέγερση), και επηρεάζει τους ανθρώπους επειδή τους είναι γνώριμο και συναισθηματικά σημαντικό. Σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, τους ξυπνούν από κώμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άστραψε και βρόντηξε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη! Την ρώτησαν για το "κέρατο" από τον Βασάλο και έδωσε τη δική της απάντηση! (Βίντεο)

Μερικά από τα τραγούδια που το πέτυχαν είναι τα ακόλουθα:

1. Rolling in the Deep, της Adele


To 2011, η 7-χρονη Charlotte Neve υπέφερε από ένα σπάνιο εγκεφαλικό αιμάτωμα που την οδήγησε σε κώμα. Κάποια στιγμή που η μητέρα της καθόταν μαζί της, το ραδιόφωνο έπαιξε το τραγούδι της Adele, που απολάμβαναν κόρη και μητέρα μαζί. Η μητέρα άρχισε να το τραγουδά και για πρώτη φορά, η Charlotte χαμογέλασε - ήταν η πρώτη της αντίδραση από τη στιγμή που έπεσε σε κώμα. Δύο μέρες μετά, είχε ξυπνήσει.

2. You’re Beautiful, του James Blunt


Η παρακάτω ιστορία είναι και ένας από τους λόγους που το τραγούδι εξελίχθηκε σε κλασσικό. Η 5-χρονη Claudia Dealwis έπεσε σε κώμα μετά από ένα άσχημο χτύπημα. Όταν το ραδιόφωνο του νοσοκομείου έπαιξε το You’re Beautiful, που ήταν ένα από τα αγαπημένα της, η Claudia άρχισε να κινείται μετά από ένα 10ήμερα κώμα.

3. American Idiot, των Green Day


Το 2005, ο Corey George άκουγε ασταμάτητα το Αμερικάνικο συγκρότημα. Τον χτύπησε αμάξι στα 9α γενέθλιά του και έμεινε σε κώμα για δύο εβδομάδες, όταν η μητέρα του σκέφτηκε να του παίξει το αγαπημένο του άλμπουμ, το American Idiot. Μια ώρα αργότερα, ο Corey είχε πλέον ανοίξει τα μάτια του και κουνούσε τα δάχτυλά του.

4. (I Can’t get no) Satisfaction, των Rolling Stones


 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share