Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η Μυρτώ Κοντοβά στήνει πολιτικοσεξουαλικές νύχτες... αναψυχής

4 Δεκεμβρίου 2017 17:12
Η Μυρτώ Κοντοβά στήνει πολιτικοσεξουαλικές νύχτες... αναψυχής

Ένα κομιλφό-λαϊκό πρότζεκτ στον Σταυρό του Νότου.

Τι δουλειά έχει το rock n’ roll με τον Μπάρμπα Γιάννη τον Κανατά και ο Ζαμπέτας με τον Tom Waits; Σε ποιο ακόρντο συναντιούνται η Κρουέλα Ντε Βιλ και η Μάγια Μελάγια, η Τζένη Βάνου και το El tango De Roxanne, τα σόλα μιας ηλεκτρικής με τα σμυρνέικα και η τσαμπούνα με τη λεπτεπίλεπτη τζαζ; Πώς γυρίζει ένα μαγικό ρεμπέτικο σε μπαλάντα για πιάνο και βιολί; Τι επιπτώσεις είχε η οικονομική κρίση στον αρραβώνα της Ελένης Βιτάλη με τον Μανωλιό της; Τι συνέβη στον ναύτη της Βίκυς Μοσχολιού μετά την περιπολία του; Πότε τα κλάματα γίνονται γέλια και ξαναγίνονται κλάματα; Με τι τραγούδι θα αρχίσει τελικά η επανάσταση;

Η Μυρτώ Κοντοβά έστησε δυο κυριακάτικες νύχτες αναψυχής - 3 και 10 Δεκεμβρίου στο Σταυρό του Νότου - με πολιτικοσεξουαλικό μήνυμα και με μια σπέσιαλ πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια. Την Ελευθερία Πάτση. Η ευθαλής Μακεδόνισσα με τη στιβαρή κοντράλτο φωνή μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη για την περίσταση, για αυτές τις δύο νύχτες που έχουν τίτλο και αφορμή το "Δεν έχω λόγια" (στίχοι Μυρτώ Κοντοβά, μουσική Βαγγέλης Τούντας) το πρώτο από μια σειρά καινούργιων τραγουδιών που θα απασχολήσουν κυρίως τις βασανισμένες και προδομένες ψυχές της πόλης – είτε λόγω έρωτα, είτε λόγω ψήφου, ίδιος είναι ο πόνος.

Κόνσεπτ, σκηνοθεσία, καλλιτεχνική διεύθυνση: Μυρτώ Κοντοβά.

Μουσικοί:
Βαγγέλης Τούντας: ενορχηστρώσεις-βιολί-κιθάρα
Γιάννης Δημητριάδης: πιάνο – ακορντεόν
Κώστας Πατσιώτης: Κόντρα μπάσο
Δημήτρης Σιάμπος: ηλεκτρική και κλασική κιθάρα
Τάκης Βασιλείου: κρουστά
Γιώργος Παχής: μπουζούκι-μπαγλαμά-μαντολίνο
Γιάννης Σέρβος: τσαμπούνα

Γνωρίστε την Ελευθερία Πάτση

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Στην ηλικία των 9 ετών άρχισε τις σπουδές της στην κλασική κιθάρα και στη συνέχεια πήρε πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και ενορχήστρωσης - ενοργάνωσης. Από το 1997 εμφανίζεται σε πολυσύχναστες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Το 2005 φέρνει την συνεργασία σταθμό με τη Βίκυ Μοσχολιού.

Το 2010 σχηματίζει το δικό της μουσικό σχήμα. Tην ίδια περίοδο με τον Δημήτρη Οικονομίδη διασκευάζουν το κομμάτι «Ροζ γραβάτα» (στίχοι- μουσική Σταμάτης Κραουνάκης) κάνοντας το πρώτο τους βήμα στο ραδιοφωνικό ακροατήριο. Το 2011-2012 συνεργάζεται επί σκηνής με τον Σταμάτη Κραουνάκη στην παράσταση «55», η οποία ταξιδεύει σε όλη την Βόρεια Ελλάδα με κορύφωση το φινάλε της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Μάρτιο του 2012.

Το 2012 συμμετέχει στην παιδική μουσικο-χορευτικo-θεατρική παράσταση «Ένα σπίτι παραμύθια» σε κείμενο Λίνας Νικολακόπουλου, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία - χορογραφία Τατιάνας Μύρκου. Η Ελευθερία ηγήθηκε της καλλιτεχνικής ομάδας και εμφανίστηκε ως τραγουδίστρια- μουσικός ενώ πρωταγωνίστησε και στο θεατρικό κομμάτι της παράστασης. Το 2013 ξανασυναντήθηκε με τον Σταμάτη Κραουνάκη για έναν αριθμό παραστάσεων σε μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης.

Info
03 Δεκεμβρίου 2017
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος , Αθήνα
Τηλ.: 210 9226975
Τιμή Εισόδου στο μπαρ: 12€ (με μπύρα-κρασί) Έναρξη: 21.30.

Πηγή:to spirto.net

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share