Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα παιδιά εμπνέονται από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

24 Νοεμβρίου 2017 18:21
Τα παιδιά εμπνέονται από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Το πρωί της Κυριακής 26ης Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρωτότυπο και ευρηματικό έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μουσική διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου θα παρουσιαστεί στην πρωινή κυριακάτικη συναυλία της 26ης Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Θα ακουστούν δημοφιλή αποσπάσματα από το έργο αρ. 61, του Φέλιξ Μέντελσον, που προέκυψε μετά από μερικά χρόνια αφού ήδη είχε γράψει τη διάσημη «Εισαγωγή», έργο αρ. 21 μόλις 17 χρονών.

Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από μια ονειρική Αθήνα και περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών καθώς και τη σχέση τους με τον Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, αλλά και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το μαγικό φεγγαρόφωτο.

Γραμμένο κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο χειμώνα 1595-96 το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι αναμφίβολα το κορυφαίο δημιούργημα της πρώτης περιόδου του Σαίξπηρ και ένα από τα αρτιότερα του σαιξπηρικού κανόνα συνολικά. Ελάχιστα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, ακόμη και του ίδιου του Σαίξπηρ, μπορούν να σταθούν δίπλα στο Όνειρο και να το συναγωνιστούν στην τελειότητα της κατασκευής του, την πρωτοτυπία του, τη δραματουργική ευφυΐα και την ευρηματικότητά του.

Η μουσική θα συνοδεύεται από την προβολή εικαστικών δημιουργιών, οι οποίες είναι όλες εμπνευσμένες από τη μουσική σύνθεση της συναυλίας. Πρόκειται για έργα παιδιών και νέων 6-16 ετών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του Μεγάρου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».

Την επιμέλεια, τα κείμενα και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Σοφία Τοπούζη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ. Την ΕΣΟ της ΕΡΤ διευθύνει η νεαρή αρχιμουσικός Φαίδρα Γιαννέλου.
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της δημοφιλούς Σειράς Κυριακή πρωί στο Μέγαρο του Κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Μετά το τέλος του μουσικού μέρους, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των έξι νικητών του διαγωνισμού και θα γίνει η απονομή των βραβείων.

Info
26 Νοεμβρίου 2017
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (11:30 π.μ.). Τιμές εισιτηρίων: 8 € (παιδιά, φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών), 14 € (γενική είσοδος). Πληροφορίες στο τηλ. 210 72.82.333 και στο www.megaron.gr

Πηγή:to spirto.net

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share