Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Τζο Λαζοπούλου μάς συστήνει τους Jo Black

20 Ιουνίου 2017 13:18
Η Τζο Λαζοπούλου μάς συστήνει τους Jo Black

«Από μικρή είχα έντονα ξένα μουσικά ακούσματα, συνεπώς ο μουσικός δρόμος που θα ακολουθούσα ήταν κάπως αυτονόητος», μας εξηγεί η πολύπειρη frontwoman της ταλαντούχας μπάντας Jo Black, που θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Opus την Τετάρτη στις 22.00.

Δίνοντας μια εντελώς διαφορετική διάσταση στην φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα live set σε pop/rock ρυθμούς που θα περιλαμβάνει γνωστά hits των Bruno Mars, The Weeknd, Pharrel Williams, χορευτικά anthems των Michael Jackson, Robbie Williams, George Michael και διαχρονικές επιτυχίες από Led Zeppelin, Queen, Nirvana.

Όλα μοναδικά διασκευασμένα και με κοινό γνώμονα την αστείρευτη ενέργεια μιας μπάντας που φτιάχτηκε για να περνάει εκείνη καλά και εμείς καλύτερα.

Από το Λας Βέγκας στην Αθήνα

Μετά το Λας Βέγκας η Τζο ήρθε στην Αθήνα (για πρώτη φορά το 2003, με αφορμή το Super Idol, μόνιμα από το 2006 και μετά), κυνηγώντας και εδώ τα όνειρά της. Για μια περίοδο εργάστηκε σε μαγαζιά με λαϊκό πρόγραμμα, πραγματοποιώντας χορευτικά και μουσικά σόου. Γρήγορα, όμως, διαπίστωσε ότι όλο αυτό δεν ήταν για εκείνη, δεν την γέμιζε.

«Συνειδητοποίησα ότι αυτός ο χώρος δεν είναι για εμένα, δε με κάνει ευτυχισμένη, δεν κοιμόμουν γεμάτη τα βράδια» τονίζει. Αποφάσισε, λοιπόν, να αφήσει πίσω της το χώρο αυτό και να ασχοληθεί με όλα όσα ήθελε και ονειρευόταν. «Αν δεν τολμήσω, πώς θα ξέρω», αναρωτήθηκε τότε.

Η εποχή C:Real

Σταδιακά η Τζο άρχισε να τραγουδά με μικρές μπάντες, με τον Γιάννη Σαββιδάκη, τον Μιχάλη Εμιρλή, μέχρι που το 2012 την «ανακάλυψε» ο Τάκης Δαμάσχης των C:Real. Την είδε σε ένα live, της έκανε πρόταση και την γέμισε ενθουσιασμό. «Ενθουσιάστηκα, ναι! Ήταν αυτό που ήθελα να κάνω, και μουσικά γενικά, και με το συγκεκριμένο συγκρότημα ειδικά. Ακολούθησαν δειλά δειλά κάποιες ζωντανές εμφανίσεις και σταδιακά μπήκαμε στο studio. Πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη χημεία πρώτα, να χτιστεί εμπιστοσύνη». Ο Τάκης Δαμάσχης την εμπιστεύτηκε νωρίς. Ζήτησε από τη Τζο φρέσκιες ιδέες, αέρα ανανέωσης.

«Το 'ταξίδι΄με τους C:Real ήταν ένα μεγάλο σχολείο και μια πραγματικά ωραία εμπειρία

Meet the... Jo Black!

«Όταν έμεινα έγκυος (σ.σ. ο γιος μου τώρα είναι εννέα μηνών) είδαμε με τον Τάκη ότι πλέον θέλουμε διαφορετικά πράγματα». Ένα ταξίδι τελείωσε για να αρχίσει ένα άλλο, ακόμη πιο δημιουργικό. Αυτό των Jo Black. Η μπάντα αποτελείται από τον Γιάννη Καρρά στα τύμπανα, τον Βίκτωρα Κουλουμπή στο μπάσο, το Νίκο Σάλτα στη φωνή, τον Άγγελο Κραβαρίτη στην κιθάρα ενώ έχει και τη μουσική επιμέλεια.

«Μετά από περίπου έξι με οκτώ μήνες προετοιμασίας, είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μας εμφάνιση στο Opus»

Getting Ready... #newbandontheway #xcited #musicismydrug

A post shared by Jo Lazopoulou (@jo_lazopoulou) on

Τι το ξεχωριστό έχει η μπάντα; Το γεγονός πως απευθύνεται σε όλους, δεν θα λείψει τίποτα σε κανέναν. Θα ακολουθήσουν εμφανίσεις στην Αθήνα και σε διάφορα νησιά της Ελλάδος. «Αφού δέσουμε ως ομάδα, θα αρχίσουμε να γράφουμε και τη δική μας μουσική».

Οι Jo Black και η οικογένεια

Η Τζο διανύει την καλύτερη φάση της ζωής της, αφού έχει βρει την ισορροπία και σε επαγγελματικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. «Αισθάνομαι ότι έχω ολοκληρωθεί ως γυναίκα με την γέννηση του γιου μου. Το παιδί ήρθε σε ένα πολύ καλό timing και είναι για μένα η κινητήριος δύναμη, ενώ ο σύζυγός μου είναι τα φτερά μου». Και η αλήθεια είναι πως το ένα συμπληρώνει το άλλο. Το παιδί τής δίνει δύναμη για όλα, ενώ η επαγγελματική ολοκλήρωση την κάνει χαρούμενο άνθρωπο.

Μουσική και νότια προάστια

«Υπάρχουν μαγαζιά στα νότια που στήριζαν ανέκαθεν τη λογική της μπάντας και είναι και κάποια που τώρα αρχίζουν να το κάνουν» εξηγεί η Τζο, επισημαίνοντας ότι οι πόρτες στο συγκεκριμένο είδος δεν είναι και ιδιαίτερα ανοιχτές. Η ίδια, ωστόσο, μένει πιστή στο ποια είναι και στο ποια θέλει να είναι.

«Μου αρέσει η ξεκάθαρη ταυτότητα, δε μου αρέσει να κάνει κανείς λίγο από όλα και να μην τον χαρακτηρίζει κάτι»

Σωστό. Και σαφές. Ξεκάθαρο. Όπως ξεκάθαρη είναι και εκείνη -γλυκήτατη από κοντά και γεμάτη θετική ενέργεια, που θέλεις δεν θέλεις στη μεταδίδει- όταν μας προσκαλεί να πάμε να την ακούσαμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό είναι ένα live που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share