Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μην το χάσετε: Μια εντελώς δωρεάν σπουδαία μέρα σας περιμένει στο Μουσείο Ακρόπολης! Δείτε πότε και τι θα συμβεί και... να είστε εκεί!

20 Μαρτίου 2017
Μην το χάσετε: Μια εντελώς δωρεάν σπουδαία μέρα σας περιμένει στο Μουσείο Ακρόπολης! Δείτε πότε και τι θα συμβεί και... να είστε εκεί!

Κάτι υπέροχο θα συμβεί σύντομα στο Μουσείο της Ακρόπολης! Συγκεκριμένα...

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Survivor: Αυτά θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο! Εντάσεις στους «διάσημους» και το δυσκολότερο παιχνίδι ασυλίας

Στη 1 μ.μ., ο Πρόεδρος του Μουσείου, καθ. Δημήτρης Παντερμαλής, θα παρουσιάσει στους επισκέπτες το αντίγραφο της Κόρης 685 στο οποίο πριν από 100 χρόνια, ο ελβετός ζωγράφος Ε. Ε. Gilliéron (1885–1939) πρόσθεσε τα αρχαία χρώματα σύμφωνα με την αποτύπωση του πατέρα του L. E. Gilliéron (1850-1924), επίσης ζωγράφου, που έγινε αμέσως μετά την ανεύρεση του γλυπτού, το 1888 νοτιοδυτικά του Παρθενώνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου! Δεύτερη σεισμική δόνηση στη χώρα μέσα σε λίγα λεπτά!



Το ίδιο βράδυ, στις 7 μ.μ., θα προβληθούν στην αίθουσα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων», δίπλα στην τεχνητή βελανιδιά της έκθεσης, βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από το μουσικό έργο του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού «Φωνή δρυός».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το παράκανε: Η προκλητική ανάρτηση της Ελένης του Survivor που προκάλεσε αντιδράσεις! (photo)

Το έργο αυτό είναι εμπνευσμένο από την μαντική βελανιδιά της Δωδώνης. Την ημέρα αυτή το εστιατόριο του Μουσείου στον δεύτερο όροφο θα σερβίρει «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο»

 

Ροή ειδήσεων

Share