Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δεν είμαι ούτε Χρυσαυγίτης, ούτε Συριζαίος! Είμαι άνθρωπος!

Δεν μπορεί ένας Έλληνας να στηρίξει ένα συνάνθρωπό του χωρίς να στιγματιστεί πολτικά;

15 Νοεμβρίου 2018 20:53
Δεν είμαι ούτε Χρυσαυγίτης, ούτε Συριζαίος! Είμαι άνθρωπος!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ποτέ μου δεν έχω πάρει καμία πολιτική θέση! Είμαι 29 χρονών, έχω ψηφίσει περίπου 5 φορές (αν θυμάμαι καλά) και κάθε φορά έχω δώσει την ψήφο μου σε διαφορετικό αλήτη! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πάω με το μέρος κάποιου που θέλει να κερδοφορήσει στις πλάτες συνανθρώπων του. Όπως επίσης και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν θα πρέπει να υπερασπιστώ έναν άνθρωπο, από διαφορετική χώρα προσέλευσης, χωρίς να χαρακτηριστώ ότι υποστηρίζω κάποια κομματική διάταξη!

Δυστυχώς αυτή είναι η σημερινή κοινωνία! Στηρίζω τον Θανάση Αντετοκούνμπο (με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει) είμαι Συριζαίος, δεν τον στηρίζω είμαι Χρυσαυγίτης! Συγνώμη παιδιά, Συριζαίος δεν είμαι, όπως και δεν στηρίζω κανένα άλλο κόμμα. Απλά είμαι άνθρωπος και υπερ των ίσων δικαιωμάτων. Δεν κατάλαβα γιατί να έχω εγώ περισσότερα δικαιώματα από κάποιον άλλον επειδή έτυχε να γεννηθώ λευκός.

Για να πάμε στην υπόθεση Αντετοκούνμπο! Ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκαν οι πάντες επειδή ένας άρρωστος ψυχικά άνθρωπος έθιξε μια οικογένεια παράδειγμα προς όλους, δύο αδέλφια και ταυτόχρονα κολλητοί φίλοι! Έχει ευαισθητοποιηθεί όμως κανείς και να ζητήσει ευθύνες από εκείνους που έδωσαν βήμα και λόγο στην ελληνική τηλεόραση μιας ψυχικά διαταραχμένης προσωπικότητας; Γιατί η ακραία δήλωση για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δυστυχώς δεν ήταν το μοναδικό του κρούσμα! Και ξέρουμε, κατά βάθος, πως ο λόγος της επίθεσης δεν ήταν το χρώμα του δέρματος αλλά εικόνα της φανέλας που φοράει, αγωνίζεται και τιμάει το κάθε ευρώ που αμοίβεται!

Το πιο εξοργιστικό όμως της όλης υπόθεσης είναι τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες δύο διεθνών αθλητών, που έχουν τιμήσει την Ελλάδα χωρίς να έχουν γεννηθεί στην χώρα, που έχουν μοχθίσει όσο ελάχιστοι για να πετύχουν ότι έχουν πετύχει και μπράβο τους! Προκαλεί όμως αηδία η εικόνα ενός πρωθυπουργού να πουλάει... Αντετοκουμπισμό επειδή τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν αντίκτυπο στην νεολαία και έρχονται εκλογές! Όταν λίγες μέρες αργότερα ένα ελληνόπουλο έχανε την ζωή του στην Αλβανία αλλά δεν πήρε θέση, πόσο μάλλον ένα τηλέφωνο μια δύσμοιρη μάνα, γιατί απλά έτυχε να στηρίζει ο νεκρός την Χρυσή Αυγή!

Πόση ανθρωποφαγία πια; Πόση εκμετάλλευση ψυχών για να βγούμε, όταν κάνουμε ταμείο, κερδισμένοι; Πόση αηδία για την πολτική κατάσταση αυτής της χώρας; Δεν μπορεί ένας Έλληνας να στηρίξει ένα συνάνθρωπό του χωρίς να στιγματιστεί πολτικά; Δεν είμαι Χρυσαυγίτης, δεν είμαι Συριζαίος, είμαι όμως άνθρωπος! Και εγώ ο και ο Θάνασης και ο Γιάννης και όλοι! Είμαστε ένα, πάρτε το χαμπάρι επιτέλους!

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share