Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Την γκόμενα άστην να φύγει, τον κολλητό ποτέ!

Γιατί ένας άνθρωπος χωρίς φίλους, είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος!

4 Σεπτεμβρίου 2018 21:12
Την γκόμενα άστην να φύγει, τον κολλητό ποτέ!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Θέλοντας και μη δεν γίνεται να μην ασχοληθείς έστω και λίγο με τον γάμο της χρονιάς! Ο Τανιμανίδης αποφάσισε και μαγκιά του να το πάρει το κορίτσι! Άλλωστε τόσο καιρό το ταλαιπωρούσε! Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Άγιος Δομίνικος - Άγιος Δομίνικος, Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Πόσο να αντέξει και εκείνη; Γυναίκα είναι! Αγάπησε, αναγκάστηκε να υποστεί την ταλαιπωρία αυτή και τελικά είπε το μεγάλο "ναι"!

Έτσι ο Σάκης ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί με την αγαπημένη του Χριστίνα, όμως ένας φίλος από τα παλιά απουσίαζε! Όλοι γνωρίσαμε τον Σάκη με τον Γιώργο (τον Μαυρίδη ντε) και τον Γιώργο με τον Σάκη! Ωστόσο, παρότι δεν το παραδέχονταν μέχρι και προχτές, είναι πλέον δύο εχθροί! Τι έχει συμβεί στην συγκεκριμένη σχέση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε! Σίγουρα σε έναν τσακωμό δεν φταίει μόνο ένας και φυσικά δεν θέλω να σταθώ στην συγκεκριμένη πρώην φιλία αλλά με αφορμή αυτό να συμπεράνουμε την λέξη φιλία!

Δυστυχώς είμαι και εγώ ένα παιδί που έχω περάσει ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν! Όσα χρόνια και να περάσουν η απώλεια μιας κολλητής παρέας σου στοιχίζει πολύ περισσότερο από μια απλή γυναίκα, μια γκόμενα βρε αδελφέ! Από ένα ταίρι που θα περάσεις καλά και όταν βαρεθεί θα κουνήσει μαντήλι!

Ο φίλος σε ξέρει και από την στραβή και από την ανάποδη, στον φίλο δεν χρειάζεται να προσποιηθείς για ένα συγκεκριμένο σημάδι του χαρακτήρα σου επειδή δεν θα του αρέσει! Με τον φίλο σου, τον κολλητό σου θα είσαι ο εαυτό σου και αυτό είναι που θα αγαπήσει και ο άλλος σε σένα! Θα βριστείς, θα τσακωθείς αλλά θα είναι εκεί! Αν παρεξηγηθεί και φύγει δεν ήταν ποτέ φίλος σου!

Σχέσεις πάνε και έρχονται! Φιλίες όμως όχι! Αληθινές φιλίες, η η λέξη ΦΙΛΙΑ είναι βαριά! Την γκόμενα άστην να φύγει, τον κολλητό ποτέ! Η γυναίκα θα σε προδώσει, ο σωστός ο φίλος θα σε προστατέψει, θα είναι εκεί για σένα γιατί γουστάρει την παρέα σου, γουστάρει εσένα και δεν θα σε βαρεθεί! Που οφείλεται αυτό; Στο ότι στην πραγματική φιλία δεν υπάρχει η... αποκλειστικότητα! Δεν θα σε περιορίσει ο κολλητός πόσους φίλους θα έχεις, τι θα κάνεις, τι θα φορέσεις, με ποιον θα βγεις, με ποιον θα μεθύσεις! Θα γελάσει με τα λάθη σου και δεν θα σε επικρίνει!

Σίγουρα η ζωή του κάθε ανθρώπου προχωρά! Στόχος του καθενός είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια! Πως θα κρατηθεί γερή μια οικογένεια όμως; Με δυνατές φιλίες! Τον φίλο δεν τον κάνεις άκρη ποτέ και για τίποτα! Σε δεύτερη μοίρα, ναι θα τον περάσεις εφόσον είσαι αποφασισμένος για το επόμενο βήμα στην ζωή σου, αλλά στην άκρη δεν θα τον κάνεις ποτέ, ακόμα και χρόνια μετά να τον πάρεις ένα τηλέφωνο θα είναι εκεί για σένα! Γιατί ένας άνθρωπος χωρίς φίλους, είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος!

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share